fbpx

Blog

Munkaköri leírás vs valóság

Általában véve jó, ha van az embernek egy munkaköri leírása. Ez a munkaköri leírás két formában szokott érkezni. 1. elképesztően részletes 2. nagyon elnagyolt és gumi szabályokkal tűzdelt: “…és minden amivel vezetője megbízza…”. Hívjuk ezt “rugalmas” munkaköri leírásnak.

tovább

A jó Scrum Master

A jó Scrum Master sokrétű személyiség, mivel a munkája is elég vegyes és összetett. Egy Scrum Masternek egyszerre kell tudnia foglalkoznia a különböző szereplőkkel egy projektben vagy szervezetben. Segítenie, támogatnia kell őket, hogy a munkájukat a lehető legjobban tudják elvégezni.

tovább

Miért éri meg Scrum Mastert alkalmazni?

Hogyan termel egy Scrum Master?
Hogyan tudom mérni a működésének a hatását?

Hogyan termeli ki a bérét?
Kezdjük azzal, hogy mi nem egy Scrum Master!

Egészen biztosan nem projektmenedzser, akire ráaggathatjuk a címkét, hogy innentől kezdve, ipi-apacs, te vagy a Scrum Master! Nem is egy adminisztrátor akit Scrum Masternek hívunk, hogy ne érezze magát annyira elhanyagolva.

tovább

A felhasználói felület és az Agile

Scrum Masterként kiemelt felelősségünk, hogy ezeken a kérdéseken végigtereljük a stakeholdereket! Ha ezt nem tesszük meg, akkor a módszertan legjobb esetben is csak igen hatékonyan, kiváló minőségben és nagy mennyiségben előállított, ugyanakkor üzleti értéket csak esetlegesen tartalmazó elemek halmazát produkálja. Az meg nemigen egyeztethető össze az Agile szellemiségével… sem.

tovább

Magyarország egyetlen 30 napos intenzív SM Sulija. Tanulj velünk! Train hard, fight easy!

KI IS AZ A SCRUM MASTER?

A Scrum Master a fejlesztőcsapat motorja és az Agile módszertan nagykövete.

SOCIAL MEDIA
ELÉRHETŐSÉG
CÍMÜNK
Budapest, 1056, Irányi u. 3

(A képzés helye változhat)