Blog

Csoport, csapat, üzlet. Második rész.

Ím a csoport-csapat beszélgetés második fejezete! 

Kinek és hogyan kell kezelnie a csoporton belül kialakult helyzeteket, emberi kapcsolatok hálóját, és ezek hatását a csapatra, projektre, üzletre? Mi az és mire jó az exit policy? És a végére néhány praktikus jótanács, hogyan kezdj mindennek neki.
11 perc, feliratozva, magyarul. 

tovább

Hogy lesz csoportból csapat? Mi ebben az egyén, az üzlet, a PO és az SM felelőssége?

Az üzlet legtöbbször csapatnak hív egy kupac embert, akiket összeraknak egy projektre. Súlyos hiba. Ez legjobb esetben is még csak csoport, és hosszú az út, amíg ténylegesen csapattá érnek. Megnézzük, hogy mik a legelemibb buktatók, és hogy mi kell ahhoz, hogy mint csoport képesek legyenek szállítani és kellő ideig együtt maradni ahhoz, hogy később akár csapattá érhessenek.

tovább

Csoportból csapat

A csoportból csapattá válás folyamatos törődést kíván. Különösen így van ez, ha SPOF (single point of failure), szűk keresztmetszet, “pótolhatatlan” kolléga, ne adj’ egy agresszor van a csapatban. Megnézzük, hogy egy Product Ownernek és egy Scrum Masternek milyen felelőssége és feladata van ahhoz, hogy fordítsunk a kockán.

tovább

Becslés, taskosítás, tervezés és planning póker.

Mi a különbség a becslés és a commitment között, és ezt hogy tudja az üzlet hasznosítani?
Kinek a feladata és felelőssége a tervezés, mikor és hogyan érdemes csinálni?
Mire való a Planning Póker igazából, és hogy használjuk?
Ezeket a kérdéseket jártuk körbe Misivel, az Abimato támogatásával.

tovább

A product roadmap vs mindenki

A Product Owner, a stakeholderek és a Scrum Master kapcsolatát boncolgatjuk a product roadmap-en keresztül, avagy amiatt. 12 percben, felirattal.

tovább